top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

Här bjuder vi på några tillbakaglimtar från våra produktioner genom åren.

VERATEATERN 22 ÅR

 

 

 

 

 

 

 

 

En ljummen sommarkväll 2002 så bestämmer sig ett gäng unga killar för att starta en humorgrupp. Man börjar entusiastiskt och nyfiket att undersöka och utveckla sin egen humor och uppträder flitigt som den tyska sånggruppen "Bröderna Sofa" i olika sammanhang, vars klädsel enbart består av vit vegamössa och kalsonger. Gruppen ingår då och då i andra ensembler och medverkar blandannat i uppsättningen av Ray Cooneys fars "Lögner, lik & lusta". Sin första egenskrivna revy sjösätter man 2006 med namnet "En hel del" som blir en välkommen succé.

Kortfilmen "Änglar vid vägens kant" spelas in några år senare och efter en tids paus så gör man en rejäl omstart år 2010.

 De första åren 2002-2009

Tvåmansrevyn med Povel Andersson och Niklas Holtne blev nystarten för

Verateatern. Publiken fick under kvällens gång stifta bekantskap med allt från poeter till astronauter och det var även här som infödingarna

Habba-Doddo & Babba såg scenens ljus för första gången. Föreställningen hade premiär på Lokstallarna den 21 maj 2010.

 Andersson & Holtne 2010

Världen är full av dårar 2010

Ett drygt halvår efter succén med Andersson & Holtne så sjösätter gänget sin andra stora revy. Nu har ensemblen utökats med Victor Berg och Karl Ingvarsson. Gary Bones, En vissling gör dig glad, tjejgruppen med hiten Adda Mig och provsmakning av citroner blir snabbt publikfavoriter.

Föreställningen hade premiär på Lokstallarna den 10 dec 2010.

Hjältarna Svenssons makalösa frukostklubb 2011

Efter två revyer, med mängder av karaktärer och halsbrytande klädbyten kände

manusförfattaren Niklas Holtne att det var dags för något helt annat. Detta

resulterade i en musikal. Tre män bildar en frukostklubb och en morgon bestämmer dom sig att för att berätta om sina livsöden och återta kontakten med sina förlorade kärlekar. Här använder sig gänget för första gången av en orkester på scen.

Föreställningen hade premiär på Lokstallarna den 7 okt 2011.

Niklas Holtnes Föreställning 2012

”En högst personlig och egensinnig värld. Och det är inte många artister som har

skapat en så inbjudande och distinkt sådan som Niklas Holtne” skrev pressen efter

 premiären på Lokstallarna den 19 maj. Niklas Holtne kastar sig ut och ger sig på något så utmanande som en enmansrevy. I en och en halv timme bjuds det på allt ifrån enmansmordgåtor till fäktningslektioner. Allt avslutas med sången ”Möt mig under månen” till tonerna av Stefan Johanssons flinka pianospel.

Säg omelett 2012

Conny Kockman bjuder in karlshamnspubliken till sitt kök i det som kom till att bli

Verateaterns första krogshow. Här inleds således det fina samarbetet med

restaurangerna Brasserie Fridolf och Vin i Karlshamn. Publiken tas emot av

Bröderna Kockman i foajén och det sista dom bär med sig hem, är skrattkrampen

efter det som kom till att bli gängets kanske mest folkkära nummer, ABBA på tyska.

Premiär 19 okt på Citygallerian i Karlshamn.

Det våras för Vera 2013

Efter en höst på krogen så längtar gänget tillbaka till teaterscenen. Och sjösätter då både en fars, en TV-kväll och revy i en och samma föreställning. Farsen hette

”Servitörerna som fick för sig att stjäla Mona Lisa” och handlade om två servitörer som fick för sig att stjäla Mono Lisa. Filmsketcher spelades in och resulterade i TV-kvällen ”När kommer ni på TV då?” och revyn ”Tre med glorian på sned” handlade om talet tre. Här får gänget för första gången sällskap av Mia Moilanen. Premiär 19 okt 2013 på Lokstallarna.

Istället för TV 2014

Tillbaka på krogscenen igen och för första gången ses nu alla Verateaterns fem

medlemmar på scen. Scenen som byggs helt från grunden i en tom lokal 

i Citygallerian. Det bjuds på stepp, helgrillad dansk kusin, en roadmovie-musikal och hela tjugo minuter nyinspelade TV-sketcher. Även här avslutas kvällen med en tysk grupp, denna gången Beatles på tyska.

Premiär 25 okt 2014.

Vi är det enda däggdjur som skrattar 2015

Restaurang &Vin genomgår en stor ombyggnation och först ut att använda den nya eventlokalen blir Verateatern med en ny krogshow. Människans dumhet speglas under kvällen i form av heliumsånger, nakna män i jätteballonger och bland annat ett propå om att rikta sin kamera mot världen istället för bara mot sig själv. Mia Moilanen är tillbaka på scenen i sällskap av Anna Melander.

Premiär på &Vin 2015.

Sy dig en mantel så fixar vi planeten 2016

”Det bästa ni någonsin gjort” sa publiken och pressen gav 5 av 5 möjliga.

Gänget stannar kvar på &Vin och bjuder den här gången på en superhjälterevy.

I tur och ordning spelar man superhjältar, superskurkar och vanliga människor. Föreningen med tics, parodin på Det Okända och kärringarna som firar jul på Strandvägen hamnar på allas läppar.  Men mitt i allt skoj så finns det även utrymme för det som kommit till att bli gängets stora signum, en gnutta allvar, ett stänk av eftertänksamhet och en stor portion ställningstagande.

Premiär på &Vin i Karlshamn 2016.

Verateatern 15 år 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

När Verateatern firar 15 år tillsammans bjuder de in till en storslagen nostalgitripp i den tre timmar långa jubileumsrevyn ”Verateatern 15 år”. Som present till både sig själva och till publiken så inleds hela revyn med en helt nyskriven akt i form av en helgalen radioteater på scen. Sen fortsätter kvällen med en rejäl nostalgifrossa med publikfavoriter som Sångspånaren Lasso, ABBA på tyska, Ticsriksförbundet, infödingarna Habba-Doddo & Baba och många, många fler.

Press och publik jublar. Och biljetterna säljer slut innan recensionerna knappt 

hunnit komma in i tidningarna. Jubileumsrevyn blir gängets tionde scenproduktion och hade premiär på &Vin i Karlshamn den 14 oktober 2017.

Villa! Vovve! Vera! 2018

Ett år efter gängets nostalgiska jubileumsrevy, så återvänder gänget till hemmascenen med full kraft.

Nu med en helt nyskriven revy från topp till tå. ”Villa! Vovve! Vera!” heter stycket och bjuder publiken på en livslång afton, från spermier som tar examen vid PSA (Pungliga sperma-akademin) till ungdomen och vuxenvärlden, vidare till ålderdomen och till slutstationen - döden.

Trafikskolor, fulla tonåringar som hänger upp och ner i fönster och danska massörer blir fort nya publikfavoriter. Allt detta med tonvis av härliga sånger med vassa ämnen och halsbrytande rim.

Revyn är gängets största succé hittills och spelas för utsålda hus under ett halvt år.

Kitty Karlssons hundra guldtackor 2019

Efter 11 revyer så väljer nu gänget att för första gången sätta upp en handlingsbaserad

produktion. 

Niklas Holtne skriver då musikalkomedin ”Kitty Karlssons hundra guldtackor” som

också blir den första produktionen där han inte medverkar på scen.

Publiken hamnar mitt i ett polisförhör av guldtackeligans ledare Kitty Karlsson och tar sen med publiken på en hissnande färd genom 50-talets New York. Gravitationssketchen på tyska ambassaden och parodin på Gudfadern blir genast publikens favoriter.

Produktionen är gängets största scensatsning hittills och drog hem full pott av kritikerna och lovorden från publiken haglade under hela hösten 2019 och en bit in på våren 2020.

Pianoflyttarna 2020

Efter 11 år så väljer gänget att ta paus från hemmascenen, hösten 2020. 

Scenen lånas då istället ut till Niklas Holtne och Claes Malmberg med revyn Pianoflyttarna. En tio år gammal manusidé som plötsligt fick liv.

Ett unikt sceniskt möte, där kontrasten mellan humor och allvar, skratt och gråt nog aldrig varit större. Gamla godbitar ur de båda herrarnas repertoar varvades med nya pärlor. Niklas som sjungande piano, Karlshamnsmäklare och den halsbrytande sagan om Rabarber-Barbera har redan hunnit bli nya hits bland gängets många favoritnummer. Pianoflyttarna hann dessvärre bara spelas 9 gånger av 45 utsålda, pgr av den då pågående Corona-pandemin. 

Cabaret Cocktail 2021

Den nyaste krogrevyn är världen – varje gång den spelas! Så lät Karl Ingvarsson, Victor Berg och Niklas Holtne presentera sin efterlängtade återförening på hemmascenen &Vin hösten 2021. Revyn kunde nämligen spelas i miljoner versioner  då man lät slumpa fram kvällarnas nummer med hjälp av ett stort lyckohjul, laddat med allt ifrån nyskrivna nummer till gängets mest omtyckta klassiker. Abba på tyska gjorde en ståtlig comeback efter 5 års paus, och revyn avslutades med förtäring av kvällens cocktail, vars ingredienser var lika framslumpade som revyn. 

Bilderna ovan är tagna av bla Bengt GT Nyberg, Jonathan Helgesson, Karl-Erik Larsson, Blekinge läns tidning och Sydöstran.

bottom of page